Меню

Пай с пилешко и бутертесто

14 ноември 2024 | 05:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пай с пиле и бутер тесто. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Ако соленият пай с месо е сред любимите ви ястия, опитайте нашата рецепта за пай с пилешко в бутертесто, който се прави изключително лесно, а е невероятно вкусен.

Продукти
Приготвяне
  1. В тиган на средна температура разтопете маслото. 
  2. В него задушете гъбите и прясната наситнена чушка, докато омекнат или около 3-4 минути. 
  3. Добавете пилешкото и разбърквайте, докато пилешкото се запържи, а зеленчуците омекнат или около 7-8 минути. 
  4. В тигана добавете брашното, чесъна, двата вида пипер и горчицата. 
  5. Разбъркайте много добре за около 1 минута, докато се смесят добре. 
  6. Добавете прясното мляко, горещата вода и кубчето бульон, което сте стрили предварително, за да се разтвори по-лесно. 
  7. Усилете котлона и оставете да заври. 
  8. Разбърквайте, докато всичко омекне и започне да бълбука. 
  9. Добавете червените чушки и разбъркайте. 
  10. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  11. Разстелете единия лист бутертесто в намазнена тава. 
  12. Покрийте с плънката. 
  13. Отгоре покрийте с останалия лист бутертесто. 
  14. В купичка разбийте яйцето с 1 супена лъжица мляко. 
  15. Намажете пая отгоре с яйцето и млякото. 
  16. Печете в загрята фурна за около 20 минути или до златиста коричка. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай