Ако соленият пай с месо е сред любимите ви ястия, опитайте нашата рецепта за пай с пилешко в бутертесто, който се прави изключително лесно, а е невероятно вкусен.
Продукти
Приготвяне
В тиган на средна температура разтопете маслото.
В него задушете гъбите и прясната наситнена чушка, докато омекнат или около 3-4 минути.
Добавете пилешкото и разбърквайте, докато пилешкото се запържи, а зеленчуците омекнат или около 7-8 минути.
В тигана добавете брашното, чесъна, двата вида пипер и горчицата.
Разбъркайте много добре за около 1 минута, докато се смесят добре.
Добавете прясното мляко, горещата вода и кубчето бульон, което сте стрили предварително, за да се разтвори по-лесно.
Усилете котлона и оставете да заври.
Разбърквайте, докато всичко омекне и започне да бълбука.
Добавете червените чушки и разбъркайте.
Загрейте фурната на 200 градуса.
Разстелете единия лист бутертесто в намазнена тава.
Покрийте с плънката.
Отгоре покрийте с останалия лист бутертесто.
В купичка разбийте яйцето с 1 супена лъжица мляко.
Намажете пая отгоре с яйцето и млякото.
Печете в загрята фурна за около 20 минути или до златиста коричка.