Меню

Брюкселско зеле с бекон и синьо сирене

19 ноември 2024 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Брюкселско зеле с бекон и синьо сирене. Снимка: istock
45 мин.

  • Порции: 2

Комбинацията от ароматен хрупкав бекон, вкусно и полезно брюкселско зеле и изтънчено синьо сирене е нещо, което да опитате задължително. Пригответе си нашата рецепта с тези прекрасни съставки и се насладете на чудесното съчетание, галещо сетивата. 

Продукти
Приготвяне
  1. Поставете бекона в нагорещен тиган. 
  2. Гответе на силен огън, докато покафенее. 
  3. Обръщайте от време на време, за да хване загар равномерно. 
  4. Извадете бекона и го сложете на хартия да се отцеди. 
  5. След като изстине, нарежете. 
  6. В тигана добавете лука и разбърквайте за 5-6 минути, докато покафенее. 
  7. Добавете водата и горчицата, разбъркайте. 
  8. Гответе, докато започне да бълбука. 
  9. Добавете брюкселското зеле и оцета, 
  10. Гответе с разбъркване за около 6-7 минути, докато омекне. 
  11. След като водата изври, върнете бекона в тигана. 
  12. Добавете синьото сирене и сервирайте. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай