Меню

Боб с наденица и ориз от Луизиана

26 ноември 2024 | 09:33 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Боб с наденица и ориз. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 6

Бобът е любимо ястие на много хора. Ако искате да опитате една нова рецепта за приготвяне на боб, защо тя да не е от американската кухня? Боб с наденица и ориз от Луизиана е едно предложение, което ще ви изкуши. 

Продукти
Приготвяне
  1. Изплакнете боба и го оставете да престои през нощта накиснат. 
  2. Изхвърлете водата и изплакнете отново. 
  3. Загрейте тиган на среден огън. 
  4. В него добавете зехтина и запържете лука, чушката, целината и чесъна за 4-5 минути с разбъркване, докато омекнат. 
  5. Отново изплакнете боба. 
  6. Сложете го в дълбока тенджера. 
  7. Залейте с 6-те чаши вода. 
  8. Варете, докато започне да омеква. 
  9. Към боба добавете задушените зеленчуци от тигана. 
  10. Овкусете с подправките и дафиновите листа. 
  11. Оставете да заври, намалете котлона и оставете да къкри 2 часа и половина. 
  12. След като водата е извряла и бобът е започнал да се сгъстява, добавете нарязаната наденица. 
  13. Оставете да се готви за още 30 минути, докато  наденицата започне да покафенява. 
  14. Междувременно сварете ориза в 4-те чаши вода за около 20 минути. 
  15. Отцедете добре от водата. 
  16. Сервирайте боба с наденицата върху канапе от сварен ориз. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай