Меню

Касерола с риба тон, грах и паста

2 декември 2024 | 06:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Касерола с риба тон, грах и паста. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 6

Рибата тон може да ви изненада. Тя може да се приготвя по много различни от салата начини. Предлагаме ви да опитате рецептата ни с риба тон на фурна, грах и паста, която ще погали сетивата ви и ще се превърне в любимото ви лесно ястие за вечеря. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 190 градуса. Намажете тава за печене с малко мазнина. 
  2. В тиган на среден огън разтопете маслото. 
  3. В него сотирайте лука с ½ чаена лъжица сол, докато покафенее и стане прозрачен – около 3-4 минути. 
  4. Добавете брашното и гответе с разбъркване около 3-4 минути, докато се смесят. 
  5. Намалете котлона, ако се налага. 
  6. Добавете студеното прясно мляко в тигана и разбъркайте за 1 минута. 
  7. Усилете котлона на силен огън, като разбърквате често, докато сосът се сгъсти и започне да бълбука леко. 
  8. Свалете от котлона. 
  9. Добавете чедъра и разбъркайте, докато се разтопи вътре. 
  10. В подсолена вода сварете пастата за 5 минути. 
  11. Не трябва да е сварена докрай. 
  12. Отцедете пастата и я добавете в тигана с получения сос. 
  13. Разбъркайте и към тях добавете рибата тон, граха, лютия пипер, черния пипер и соса Уорчестър. 
  14. Разбъркайте добре, докато се смесят. 
  15. Прехвърлете сместа в подготвената тава за печене. 
  16. В купа смесете галетата, пармезана и зехтина, разбъркайте. 
  17. Поръсете касеролата отгоре с тази смес. 
  18. Печете за около 40 минути или до златиста коричка. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай