Меню

Немски лимонов кекс с ром и глазура

1 декември 2024 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Немски лимонов кекс с ром и глазура. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Всяка националност има своите любими рецепти за кекс. Този сладкиш присъства в невероятно разнообразни форми във всяка кухня. Предлагаме да опитате как го правят германците с нашата рецепта за немски лимонов кекс с дъх на ром и фантастична глазура. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  2. Намажете кръгла форма за кекс с мазнина. 
  3. В голяма купа с миксер разбийте маслото и захарта до пухкава смес. 
  4. Добавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко с миксера. 
  5. Добавете рома, брашното и нишестето. 
  6. Разбийте. 
  7. Излейте тестото в подготвената форма. 
  8. Печете за около 1 час - 1 час и 15 минути или до суха клечка. 
  9. Охладете върху решетка за 30 минути, преди да разрежете. 
  10. За глазурата: 
  11. Смесете лимоновия сок с пудрата захар. 
  12. Разбъркайте много добре, докато се разтвори напълно. 
  13. Залейте кекса с глазурата и оставете да попие добре, преди да нарежете. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай