В сезона на киселото зеле споделяме една чудесна рецепта за студена армеева чорба. Пикантна, която не само ще ви стопли в студени дни, но ѝ се носи славата, че помага при махмурлук.
Приготвяне
-
Нарежете на тънко и ситно киселото зеле и праза.
-
Сложете ги в подходяща купа или тенджера за приготвянето на чорбата.
-
Добавете към тях олиото, ядките и червения пипер.
-
Ако ще ползвате сухи чушки, леко ги запечете на котлона или във фурната.
-
След това ги натрошете добре и добавете към останалите съставки.
-
Ако няма да ползвате сухи люти чушки, добавете лютия червен пипер на люспи.
-
Накрая се сипва зелевият сок.
-
Всичко се разбърква много добре.
-
Студената чорба се сервира с препечени филийки.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?