Меню

Пилешки гърди с пармезанов сос

28 ноември 2024 | 05:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Пилешки гърди с пармезанов сос.Снимка: istock
35 мин.

  • Порции: 3

Продукти
Приготвяне
  1. Разрежете пилешките гърди наполовина по дължината. 
  2. Леко ги начукайте с чук за месо. 
  3. Овкусете ги със сол и черен пипер. 
  4. В добре загрят тиган добавете зехтина. 
  5. Сложете месото. 
  6. Гответе го няколко минути от двете страни, докато стане златистокафяво. 
  7. Отделете го в чиния. 
  8. В същия тиган добавете цялата скилидка чесън. 
  9. Оставете я за около 30 секунди, за да овкуси останалата мазнина и я премахнете.
  10. Добавете в тигана сметаната, пилешкия бульон, пармезана, сушените домати, подправките и сол по желание. 
  11. Разбъркайте добре. 
  12. Върнете месото в соса. 
  13. Оставете соса да заври, след което намалете котлона до средно слаб. 
  14. Гответе около 5-7 минути. 
  15. Сервирайте. 

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай