Ягодите са благодатни за приготвяне на всякакви десерти. От тях може да направите страхотна ягодова заливка, която да използвате за различни сладкиши, гарниране на сладолед, закуски, палачинки, печива. Насладете се на бързата и лесна рецепта, която ви предлагаме. С нея винаги ще имате свежа ягодова заливка за вашите десерти.
Приготвяне
-
Смесете водата и захарта в тенджера на среден към силен огън.
-
Разбърквайте, докато захарта се разтвори напълно.
-
Добавете ягодите и оставете да заври за около 10-15 минути.
-
Намалете котлона на слаб огън.
-
Варете ягодите в сиропа с постоянно разбъркване, докато сосът започне да се сгъстява.
-
Ще отнеме около 15 до 20 минути.
-
Свалете от котлона и прецедете излишната течност, ако е останала такава.
-
Прехвърлете в купа и оставете да изстине.
-
След като ягодовата заливка изстине, приберете в хладилник за няколко часа.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?