Какво е Коледа без вкусни сладки? Днес споделяме с вас рецептата за Ричарели (Ricciarelli) – коледни бадемови сладки от Сиена. Ароматни, вкусни и без глутен.
Приготвяне
-
В голяма купа комбинирайте бадемовото брашно, пудрата захар, бакпулвера и солта.
-
Отделно в голяма купа разбийте с миксер белтъците, докато се образуват твърди върхове.
-
Добавете екстракта от ванилия, екстракта от бадем и лимоновата кора.
-
Разбъркайте всичко много добре.
-
Добавете сухата смес към белтъците малко по малко.
-
Бъркайте с шпатула, докато стане гъсто тесто.
-
Покрийте купата с тестото и охладете в хладилника за една нощ или поне за 4 часа.
-
Тестото се съхранява в хладилник до 3 дни.
-
Извадете тестото от хладилника.
-
Поръсете работната повърхност обилно с пудра захар.
-
Използвайте ръцете си, за да разточите нещо като руло с дължина около 40 см.
-
Поръсете го с пудра захар.
-
Ако тестото се напука на места, притиснете го и продължете да разточвате.
-
Нарежете рулото на филийки с дебелина около 2 – 2,5 см.
-
Леко ги оформете с ръце, за да придобият овална форма и да бъдат плоски.
-
Трябва да получите между 20 и 24 бисквитки.
-
Поставете сладките в тава върху хартия за печене на разстояние една от друга.
-
Поръсете ги добре с пудра захар.
-
След това загрейте фурната на 175 градуса.
-
Докато фурната се загрява, оставете бисквитките непокрити.
-
Те ще изсъхнат леко, образувайки слой, който ще се напука по време на печене.
-
Печете, докато бисквитките се напукат и започват да покафеняват, около 18 до 20 минути.
-
Хапвайте с удоволствие, след като изстинат.
Снимка: iStock
По идея от themediterraneandish.com
Как бихте оценили рецептата?