Меню

Ричарели (Ricciarelli) – коледни бадемови сладки от Сиена

12 декември 2024 | 07:40 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
300 мин.

  • Порции: 20-24

Какво е Коледа без вкусни сладки? Днес споделяме с вас рецептата за Ричарели (Ricciarelli) – коледни бадемови сладки от Сиена. Ароматни, вкусни и без глутен. 

Продукти
Приготвяне
  1. В голяма купа комбинирайте бадемовото брашно, пудрата захар, бакпулвера и солта.
  2. Отделно в голяма купа разбийте с миксер белтъците, докато се образуват твърди върхове.
  3. Добавете екстракта от ванилия, екстракта от бадем и лимоновата кора. 
  4. Разбъркайте всичко много добре. 
  5. Добавете сухата смес към белтъците малко по малко. 
  6. Бъркайте с шпатула, докато стане гъсто тесто.
  7. Покрийте купата с тестото и охладете в хладилника за една нощ или поне за 4 часа. 
  8. Тестото се съхранява в хладилник до 3 дни.
  9. Извадете тестото от хладилника. 
  10. Поръсете работната повърхност обилно с пудра захар. 
  11. Използвайте ръцете си, за да разточите нещо като руло с дължина около 40 см. 
  12. Поръсете го с пудра захар. 
  13. Ако тестото се напука на места, притиснете го и продължете да разточвате. 
  14. Нарежете рулото на филийки с дебелина около 2 – 2,5 см. 
  15. Леко ги оформете с ръце, за да придобият овална форма и да бъдат плоски. 
  16. Трябва да получите между 20 и 24 бисквитки. 
  17. Поставете сладките в тава върху хартия за печене на разстояние една от друга. 
  18. Поръсете ги добре с пудра захар. 
  19. След това загрейте фурната на 175 градуса. 
  20. Докато фурната се загрява, оставете бисквитките непокрити. 
  21. Те ще изсъхнат леко, образувайки слой, който ще се напука по време на печене.
  22. Печете, докато бисквитките се напукат и започват да покафеняват, около 18 до 20 минути.
  23. Хапвайте с удоволствие, след като изстинат. 

Снимка: iStock

По идея от themediterraneandish.com

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай