Меню

Сос с песто, ядки и хляб

8 декември 2024 | 06:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
10 мин.

  • Порции: 2-3

Този вкусен сос е чудесна добавка към печено месо. Може да се сервира и като разядка с хубав хляб, питка. 

Продукти
Приготвяне
  1. Сипете млякото в купа и накиснете хляба за няколко минути. 
  2. След това го отцедете, стискайки го с пръсти.
  3. Останалото мляко го заделете. 
  4. В блендер или кухненски робот сложете хляба, ядките, пармезана, подправките. 
  5. Пасирайте всичко добре. 
  6. След това добавете млякото и зехтина. 
  7. Отново пасирайте. 
  8. Трябва да се получи кремообразна консистенция. 
  9. Сервирайте като разядка, като сос за месо или пригответе с още малко вода сос за паста. 

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай