Меню

Празнично брауни с шоколадов ганаш

14 декември 2024 | 08:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Празнично брауни с шоколадов ганаш
80 мин.

  • Порции: 6-8

Продукти
Приготвяне
  1. В подходяща тенджера разтопете маслото. 
  2. Междувременно нарежете шоколада и го добавете към разтопеното масло. 
  3. Изключете котлона и разбъркайте за няколко минути или докато шоколадът се разтопи напълно. 
  4. Отделете от котлона. 
  5. В купа разбийте яйцата със захарта. 
  6. Към тях добавете пресетите брашно и какао. 
  7. Накрая сипете шоколадовата смес. 
  8. Внимателно разбъркайте всичко, докато всички съставки се смесят.
  9. Сместа за браунито се изсипва в тава, която е предварително намазнена и застлана с хартия за печене. 
  10. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 – 30 минути. 
  11. Междувременно пригответе ганаша. 
  12. Нарежете шоколада, след което го сложете в купа.
  13. На средно слаб огън загрейте сметаната в подходяща тенджера, докато започнете да виждате малки мехурчета на повърхността (но не да кипва). 
  14. Изсипете горещата сметана в купата с шоколада и я оставете да престои 5 минути. 
  15. След това разбъркайте много добре. 
  16. С получения топъл ганаш залейте изпеченото брауни. 
  17. Когато сладкишът се охлади напълно, може да го сложите в хладилник за 1 час и след това да сервирате. 

Снимка: iStock 

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай