От пуешкото месо може да се приготви прекрасна кайма или едро смляно месо. Ако ви се иска да опитате нов вкус и нов начин на приготвяне на любимите ви традиционни кюфтенца, значи нашата рецепта за пуешки кюфтенца ще ви допадне със сигурност. Тя има още един интересен щрих, който добавя уникалност на вкусовете и ароматите. Това е интересната плодова глазура за пуешките кюфтенца, приготвена от портокал и боровинки, които си отиват фантастично с пуешкото месо. Опитайте нашето предложение и споделете.
Приготвяне
-
В купа смесете каймата с подправките, соса Уорчестър и солта.
-
Добавете яйцето, млякото и галетата.
-
Омесете каймата така, че всички съставки да се смесят добре.
-
Увийте с найлоново фолио и приберете в хладилника за 1 час.
-
Загрейте зехтина в дълбок голям тиган на среден огън.
-
Оформете малки кюфтенца и ги сложете в тигана.
-
Важно е да ги подредите в една линия, така че да имат максимален досег до горещината на дъното на тигана.
-
Пържете до покафеняване от всяка страна, като разбърквате и обръщате от време на време.
-
Извадете кюфтенцата и ги подредете върху кухненска хартия в плитък съд.
-
В същия тиган добавете соса от червени боровинки, пилешкия бульон, мармалада.
-
Гответе с разбъркване, докато сосът започне да се сгъстява.
-
Върнете кюфтенцата в тигана и ги оваляйте добре в соса.
-
Добавете ситно нарязаната люта чушка и разбъркайте.
-
След като глазурата полепне плътно навсякъде по кюфтенцата ги извадете и сервирайте.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?