Меню

Веган шоколадов кейк

16 декември 2024 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Веган шоколадов кейк. Снимка: istock
60 мин.

  • Порции: 10

Рецептата, която ви предлагаме да опитате днес не съдържа животински продукти. Веган кексът с шоколад ще се превърне в новия ви любим десерт без млечни продукти и яйца. Вкусът му е невероятен, а уханието несравнимо. Бон апети! 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  2. Намажете форма за печене с малко мазнина. 
  3. В купа смесете сухите съставки – захарта, брашното, какаото, содата, солта. 
  4. Към тях добавете водата, олиото, ванилията, оцета. 
  5. Разбъркайте с телена бъркалка, докато се смесят добре. 
  6. Прехвърлете тестото в подготвената форма.  
  7. Печете до суха клечка или около 45-50 минути. 
  8. Извадете от фурната и оставете да изстине върху решетка, преди да разрежете и сервирате. 
  9. По желание сервирайте с пресни плодове, конфитюр, ядки или поръсен с пудра захар. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
... ( преди 4 седмици )