Меню

Коледен венец с крем от горски плодове

17 декември 2024 | 11:00 | Мария Василева
1 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Коледен венец с крем от горски плодове. Снимка: istock
40 мин.

  • Порции: 10-12

Опитайте да приготвите една лесна, вкусна и бърза рецепта за коледен десерт с крем от горски плодове.

Продукти
Приготвяне
  1. Поставете замразените ягоди и 1/2 чаша захар в голяма тенджера на среден огън.
  2. Гответе, като смачквате ягодите с дървена лъжица, за 10 минути или докато захарта се разтвори.
  3. Оставете да заври.
  4. Намалете топлината до средно ниска.
  5. Оставете да къкри за 10 минути или докато сместа стане сиропирана.
  6. Свалете от огъня.
  7. Прецедете сиропираната смес през ситна цедка в кана.
  8. Изхвърлете твърдите частици.
  9. Измийте и подсушете съда.
  10. Върнете сиропа. Разбъркайте и добавете ванилията.
  11. Оставете да къкри за 12 минути или докато леко се сгъсти. Свалете от огъня.
  12. Оставете настрана да се охлади напълно.
  13. С помощта на електрически миксер разбийте сметаната и останалата захар, докато се образуват твърди върхове.
  14. Добавете 1/3 чаша ягодов сироп към крема.
  15. Внимателно изсипете с лъжица сметановата смес в голяма торбичка за шприц.
  16. Отрежете 2 см от единия ъгъл.
  17. Оформете основата на венеца като подредите сухите пасти във формата на венец в подходяща чиния.
  18. За предпочитане използвайте ринг за торта.
  19. Нанесете малко сметанова смес върху сухите пасти и след това започнете да сглобявате венеца, декорирайки със сиропа.
  20. Запазете 12 пресни ягоди.
  21. Обелете и нарежете на ситно останалите ягоди.
  22. Разполовете 3 от заделените ягоди и декорирайте.
  23. Сервирайте веднага.

Свързани статии

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
татяна ( преди 1 час )
Това на снимката е торта "Павлова" и няма нищо общо с потресната рецепта, която сте изфабрикували.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар