За Коледа и Нова година винаги приготвяме вкусни сладки. Опитайте тази невероятна рецепта за Мостачоли (Mostaccioli) - италиански коледни сладки. Толкова са вкусни, че защо да не си ги приготвяте и през останалото време от годината, нали?
Приготвяне
-
В купа комбинирайте добре сухите съставки.
-
След това добавете меда, настърганата портокалова кора и портокаловия сок и започнете да месите, докато се получи гладко тесто.
-
Прехвърлете тестото върху леко набрашнена работна повърхност.
-
Месете няколко минути.
-
Поставете хартия за печене върху работна маса, поставете тестото в центъра и разточете с точилка.
-
То трябва да е с дебелина около 1 см, като се стараете тестото да получи квадратна форма.
-
За по-добра работа с точилката може да поставите и лист хартия за печене върху тестото.
-
След като сте разточили тестото, оставете да почине в хладилник за 30 минути.
-
След това извадете тестото.
-
Нарежете го на отделни парченца с ромбоидна форма с размери около 6 см.
-
Поставете изрязаните ромбоиди в тава, покрита с хартия за печене.
-
Печете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 – 18 минути.
-
Времето за печене зависи и от вида на фурната и дебелината на сладките.
-
Готовите сладки се изваждат от фурната и се оставят да се охладят напълно.
-
Разтопете шоколада на водна баня, докато стане гладък.
-
На всяка сладка се потапя само горната част в шоколада и се оставят да стегне.
Снимка: iStock
По идея от blog.giallozafferano.com
Как бихте оценили рецептата?