Меню

Мостачоли (Mostaccioli) – италиански коледни сладки

20 декември 2024 | 06:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Мостачоли (Mostaccioli) – италиански коледни сладки
100 мин.

  • Порции: 15-20

За Коледа и Нова година винаги приготвяме вкусни сладки. Опитайте тази невероятна рецепта за Мостачоли (Mostaccioli) - италиански коледни сладки. Толкова са вкусни, че защо да не си ги приготвяте и през останалото време от годината, нали?

Продукти
Приготвяне
  1. В купа комбинирайте добре сухите съставки. 
  2. След това добавете меда, настърганата портокалова кора и портокаловия сок и започнете да месите, докато се получи гладко тесто.
  3. Прехвърлете тестото върху леко набрашнена работна повърхност. 
  4. Месете няколко минути. 
  5. Поставете хартия за печене върху работна маса, поставете тестото в центъра и разточете с точилка. 
  6. То трябва да е с дебелина около 1 см, като се стараете тестото да получи квадратна форма. 
  7. За по-добра работа с точилката може да поставите и лист хартия за печене върху тестото.
  8. След като сте разточили тестото, оставете да почине в хладилник за 30 минути.
  9. След това извадете тестото. 
  10. Нарежете го на отделни парченца с ромбоидна форма с размери около 6 см. 
  11. Поставете изрязаните ромбоиди в тава, покрита с хартия за печене. 
  12. Печете ги в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 15 – 18 минути. 
  13. Времето за печене зависи и от вида на фурната и дебелината на сладките. 
  14. Готовите сладки се изваждат от фурната и се оставят да се охладят напълно. 
  15. Разтопете шоколада на водна баня, докато стане гладък. 
  16. На всяка сладка се потапя само горната част в шоколада и се оставят да стегне. 

Снимка: iStock

По идея от blog.giallozafferano.com

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай