Меню

Свинско филе в прошуто на фурна

28 декември 2024 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Свинско филе в прошуто на фурна. Снимка: istock
50 мин.

  • Порции: 2

Свинското месо е вкусно, крехко и ароматно, стига да знаете как лесно да го приготвите. Към него добавете уханно прошуто и няма да сгрешите. Резултатът ще бъде повече от впечатляващ. Опитайте нашата рецепта за крехко печено свинско филе с прошуто. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  2. Овкусете филето със сол и пипер, втрийте добре. 
  3. Увийте месото с резените прошуто. 
  4. Увийте стегнато с найлоново фолио и приберете в хладилника за 30 минути. 
  5. Свалете фолиото. 
  6. Загрейте дълбок тиган с дебело дъно на среден към силен огън. 
  7. В него загрейте зехтина. 
  8. Запечатайте месото от всички страни по 5-6 минути. 
  9. Прехвърлете месото в тава за печене. 
  10. Печете в загрята фурна за още 40 минути или до златиста коричка. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай