Ако обичате чипс и искате да го разнообразите, опитайте нашата рецепта за чипс със сладък картоф. Той има прекрасен вкус и се прави много лесно. Опитайте!
Продукти
Приготвяне
Нарежете сладкия картоф на ренде мандолина, ако имате такова.
Слайсовете стават най-тънки и равномерни на ренде мандолина.
Попийте резените сладък картоф с кухненска хартия, за да отнемете максимално от влагата в тях.
Поръсете резените сладък картоф с подправките и солта.
Втрийте добре с пръсти, за да полепнат навсякъде по всички резени.
Добавете олиото и отново масажирайте резените, така че да се овкусят максимално равномерно.
Загрейте еърфрайъра на 175 градуса.
Напръскайте решетката/ купата със спрей за готвене.
Подредете резените на един ред и печете до златисто.
Ако ви останат още сурови резени, изпечете ги след това, защото ако печете на няколко реда, чипсът няма да стане хрупкав и равномерно изпечен.
Гответе около 15 до 20 минути, като след това обърнете резените и печете за още толкова време.
Извадете от уреда и оставете чипса да изстине върху решетка, преди да сервирате.