Меню

Пилешка салтимбока с прошуто

13 януари 2025 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пилешка салтимбока с прошуто
45 мин.

  • Порции: 8

Пилешко, нежно обгърнато в крехко и ароматно прошуто, топящо се в устата е винаги добра идея. Ако рецептата се приготвя на тиган и става бързо – още по-добре. Точно такава е нашата салтимбока с прошуто, която предлагаме да опитате. 

Продукти
Приготвяне
  1. Начукайте пилешките гърди с чук за месо, за да ги направите по-крехки и тънки. 
  2. Овкусете със сол и пипер, размажете. 
  3. Поставете по едно листо салвия върху всяко парче месо. 
  4. Увийте всяко парче месо в два резена прошуто. 
  5. В голям тиган загрейте 1 и ½ лъжици зехтин на среден огън. 
  6. Добавете 4 броя от пилешките гърди в тигана и гответе, докато соковете станат прозрачни или около 2-3 минути. 
  7. Прехвърлете в плато за сервиране. 
  8. Повторете това с останалите парчета месо. 
  9. Оставете пилешките гърди да почиват няколко минути в платото, докато приготвите соса. 
  10. За целта в тигана добавете виното и разклатете тигана за няколко минути, за да деглазирате дъното му от остатъците от месото. 
  11. Добавете бульона и маслото. 
  12. Намалете котлона и разбърквайте, докато сосът започне да се сгъстява и редуцира. 
  13. След като се сгъсти, свалете от котлона и залейте месото със соса, преди да сервирате. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай