Пилешко, нежно обгърнато в крехко и ароматно прошуто, топящо се в устата е винаги добра идея. Ако рецептата се приготвя на тиган и става бързо – още по-добре. Точно такава е нашата салтимбока с прошуто, която предлагаме да опитате.
Приготвяне
-
Начукайте пилешките гърди с чук за месо, за да ги направите по-крехки и тънки.
-
Овкусете със сол и пипер, размажете.
-
Поставете по едно листо салвия върху всяко парче месо.
-
Увийте всяко парче месо в два резена прошуто.
-
В голям тиган загрейте 1 и ½ лъжици зехтин на среден огън.
-
Добавете 4 броя от пилешките гърди в тигана и гответе, докато соковете станат прозрачни или около 2-3 минути.
-
Прехвърлете в плато за сервиране.
-
Повторете това с останалите парчета месо.
-
Оставете пилешките гърди да почиват няколко минути в платото, докато приготвите соса.
-
За целта в тигана добавете виното и разклатете тигана за няколко минути, за да деглазирате дъното му от остатъците от месото.
-
Добавете бульона и маслото.
-
Намалете котлона и разбърквайте, докато сосът започне да се сгъстява и редуцира.
-
След като се сгъсти, свалете от котлона и залейте месото със соса, преди да сервирате.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?