Меню

Чесново пиле с бяло вино и паста

6 февруари 2025 | 08:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Чесново пиле с бяло вино и паста
45 мин.

  • Порции: 2

Пилешко и паста е една вечна комбинация с невероятни вкусове и аромати. А ако добавите към тях и бяло вино, вкусът ще стане неотразим. Опитайте нашата рецепта за паста с чесново пиле и бяло вино. 

Продукти
Приготвяне
  1. В подсолена вода сварете фетучините за 8-10 минути.
  2. Отцедете и оставете пастата настрана.
  3. В голям тиган на среден огън загрейте зехтина.
  4. Оваляйте пилешкото в брашното и го сложете в тигана.
  5. Пържете с постоянно разбъркване и обръщане.
  6. Добавете сол и черен пипер, разбъркайте.
  7. Гответе го златисто.
  8. В тигана добавете чесъна, гъбите, сокът от лимона и виното.
  9. Разбърквайте в продължение на няколко минути, докато всичко омекне и съставките се смесят добре.
  10. След като течностите в тигана се редуцират осезаемо, извадете пилешкото от тигана.
  11. Добавете маслото на стайна температура. Разбъркайте добре, за да се сгъсти сосът и да стане кремообразен.
  12. Подредете пастата в чиния за сервиране.
  13. Отгоре подредете пилешкото месо.
  14. Накрая залейте със соса и зеленчуците от тигана.
  15. Сервирайте веднага.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай