Меню

Пиле Миланезе

21 януари 2025 | 06:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пиле Миланезе
45 мин.

  • Порции: 2

Италианската кухня е прекрасна във всичките ѝ форми, не само що се отнася до пастата. Опитайте класическата италианска рецепта за пиле по милански с невероятен вкус. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 100 градуса.
  2. В купа разбийте яйцата със солта и пипера. 
  3. Прехвърлете ги в плитка тава. 
  4. Сложете брашното в друга плитка тава.
  5. В трета тава поставете галетата. 
  6. Оваляйте всяко парче месо първо в брашното от всички страни. 
  7. След това потопете в разбитите яйца и накрая в галетата. 
  8. Загрейте голям дълбок тиган на среден огън. 
  9. В него загрейте олиото за пържене. 
  10. Запечатайте всяко парче месо по 3-4 минути от всяка страна до златисто. 
  11. Прехвърлете месото в тава за печене и сложете в слабо загрятата фурна за 40-45 минути.
  12. Сервирайте с резени лимон и гарнитура по избор. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай