Меню

Канелен кекс с топинг и глазура

17 януари 2025 | 11:52 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Канелен кекс с топинг и глазура
60 мин.

  • Порции: 10

Какво може да е по-хубаво от кекс? Кекс с топинг и глазура, разбира се. Опитайте нашата богата рецепта за богато украсен канелен кекс едновременно и с топинг, и с глазура. Ще си оближете пръстите! 

Продукти
Приготвяне
  1. За кекса:
  2. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  3. Намажете кръгла форма за печене с малко мазнина. 
  4. В купа смесете брашното, захарта, млякото, яйцата, бакпулвера, ванилията и солта. 
  5. Разбийте с миксер до пълното им смесване. 
  6. Бавно добавете разтопеното масло и не спирайте да разбивате, докато се абсорбира. 
  7. Излейте тестото в подготвената форма за печене. 
  8. За топинга: 
  9. В купа смесете кафявата захар, брашното и канелата. 
  10. Нарежете маслото на кубчета. 
  11. То трябва да е на стайна температура. 
  12. Добавете го към сухите съставки и омесете с ръце, така че да се получат груби трохи. 
  13. Поръсете топинга върху тестото за кекса. 
  14. Печете за около 40-45 минути в загрята фурна или до суха клечка. 
  15. За глазурата: 
  16. В купа смесете пудрата захар, млякото и ванилията. 
  17. Разбъркайте добре с телена бъркалка, докато се смесят и захарта се разтвори напълно. 
  18. Залейте още топлия кекс с глазурата, оставете я да се разтече. 
  19. Прехвърлете кекса върху решетка, за да изстине за около 20 минути, преди да сервирате. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай