Меню

Ябълков щрудел с бадеми

24 януари 2025 | 09:52 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
лесно
Добави в любими
Ябълков щрудел с бадеми
60 мин.

  • Порции: 8-10

Десертите с ябълки винаги са вкусни. Споделяме една рецепта за ябълков щрудел с бадеми. Поднесете го с хубав чай, кафе, какао.

Продукти
Приготвяне
  1. Нарежете ябълките на тънки филийки, след като ги обелите.
  2. В купа се смесват захарта и подправките.
  3. Добавете ябълките, стафидите, бадемите, счуканите бисквити и рома.
  4. Разбъркайте добре.
  5. На работния плот сложете една кора. 
  6. Намажете я с масло.
  7. Поставете друг лист отгоре и отново намажете.
  8. Така подредете една върху друга 8 фини кори, като мажете с масло след всяка нова сложена.
  9. Разпределете плънката в единия край, но си оставете малко разстояние от него, за да може да го навиете на руло. 
  10. След като навиете рулото, може да подгънете леко двата му края. 
  11. Прехвърлете в тава върху хартия за печене. 
  12. Намажете финално с масло.
  13. Печете на 170 градуса за около 40 минути или до златистокафяво.
  14. Извадете от фурната и оставете да изстине.
  15. Преди да сервирате, поръсете обилно с пудра захар. 

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай