Сушените домати са чудесно допълнение към салати, ястия, сосове, песто. Споделяме една лесна рецепта за сушени чери домати.
Приготвяне
-
Измийте доматите.
-
Нарежете ги наполовина.
-
Подредете ги в тава върху хартия за печене, така че отрязаната част да сочи нагоре.
-
Овкусете ги със сол и черен пипер.
-
Печете вашите домати на много ниска температура на 80 градуса за 90 минути.
-
Извадете тавата и внимателно с облата час на лъжица ги намачкайте.
-
Соковете и семената на доматите не бива да изтичат.
-
Продължете с печенето на същата температура за 1 час или докато станат добре изсъхнали.
-
След това прехвърлете в бурканче и залейте с качествен зехтин екстра върджин.
-
По желание може да им добавите нарязани чесън и люти чушки.
-
Съхранявайте в хладилник за няколко дни.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?