Меню

Торта с тъмен шоколад без брашно

7 февруари 2025 | 06:30 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Торта с тъмен шоколад без брашно
45 мин.

  • Порции: 8-10

Тази шоколадова торта без брашно е чудесна. За вашите специални случаи, любими моменти. Насладете ѝ се! 

Продукти
Приготвяне
  1. Начупете шоколада и го сложете в купа, като добавите към него зехтина. 
  2. Разтопете го на водна баня. 
  3. Много хубаво разбъркайте, за да се комбинират двете съставки. 
  4. Махнете купата от котлона и добавете половината захар, кардамона и бадемовия екстракт. Хубаво разбъркайте и отделете настрана. 
  5. Разделете яйцата. 
  6. Белтъците се разбиват на сняг с помощта на миксер. 
  7. Бавно добавете останалата захар и разбийте, докато белтъците станат плътни, лъскави и се получат твърди върхове. 
  8. Може да отнеме около 5 минути. 
  9. Когато шоколадовата смес се е охладила леко, може да добавите към нея жълтъците един по един.
  10. След това с помощта на шпатула добавете белтъците към жълтъците малко по малко. 
  11. Бъркайте бавно отстрани нагоре. 
  12. Полученото хомогенно тесто се изсипва в подходяща тава. 
  13. В нея предварително трябва да сложите хартия за печене. 
  14. Печете в предварително загрята фурна на 176 градуса за 25 до 30 минути. 
  15. Горната част на тортата трябва да се надуе и да изглежда суха.
  16. Възможно е леко да се напука, което е добре. 
  17. Охладената торта се поръсва с пудра захар. 
  18. Може да добавите към нея и любимото ви сладко, топка сладолед. 

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай