Обичате ли ризото? Толкова вкусно, кремообразно! Днес в кулинарната ни рубрика споделяме с вас една лесна рецепта за ризото с праз лук.
Приготвяне
-
Празът се почиства и нарязва на ситно.
-
В голяма тенджера на среден огън разтопете 3 ч.л. масло.
-
Добавете праза и го задушете, докато омекне и стане леко златист.
-
Добавете ориза.
-
Бъркайте, докато зърната на ориза станат леко прозрачни.
-
Добавете виното и разбъркайте.
-
След около 1 минута може да започнете да добавяте горещия бульон.
-
Започнете с един пълен черпак от него.
-
Оставете го да се абсорбира напълно, преди да добавите още.
-
Не забравяйте да бъркате, за да не загори оризът.
-
Оризът е готов, когато като го опитате е ал денте.
-
След като се свари, отстранете ризотото от котлона и разбъркайте с останалото масло и настъргания пармезан, докато стане кремообразна смес.
-
Регулирайте на сол и черен пипер на вкус.
-
Сервирайте.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?