Меню

Ризото с праз лук

13 февруари 2025 | 11:00 | Михаела Лазарова
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
30 мин.

  • Порции: 2-3

Обичате ли ризото? Толкова вкусно, кремообразно! Днес в кулинарната ни рубрика споделяме с вас една лесна рецепта за ризото с праз лук.

Продукти
Приготвяне
  1. Празът се почиства и нарязва на ситно. 
  2. В голяма тенджера на среден огън разтопете 3 ч.л. масло.
  3. Добавете праза и го задушете, докато омекне и стане леко златист.
  4. Добавете ориза. 
  5. Бъркайте, докато зърната на ориза станат леко прозрачни.
  6. Добавете виното и разбъркайте. 
  7. След около 1 минута може да започнете да добавяте горещия бульон.
  8. Започнете с един пълен черпак от него. 
  9. Оставете го да се абсорбира напълно, преди да добавите още. 
  10. Не забравяйте да бъркате, за да не загори оризът. 
  11. Оризът е готов, когато като го опитате е ал денте. 
  12. След като се свари, отстранете ризотото от котлона и разбъркайте с останалото масло и настъргания пармезан, докато стане кремообразна смес. 
  13. Регулирайте на сол и черен пипер на вкус. 
  14. Сервирайте. 

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай