Меню

Пухкави канелени палачинки

9 февруари 2025 | 07:00 | Мария Василева
лесно
Добави в любими
Пухкави канелени палачинки.
35 мин.

  • Порции: 6

Палачинките са любимата закуска и на малки, и на големи. Но за да не ни омръзват, е хубаво да разнообразяваме рецептите. Опитайте нашата рецепта за канелени палачинки.

Продукти
Приготвяне
  1. В голяма купа разбийте заедно брашното, канелата, захарта и ½ чаена лъжичка сол.
  2. В кана разбийте яйцето, млякото, ванилията и разтопеното масло.
  3. Направете кладенче в сухите съставки и изсипете млечната смес постепенно, за да направите гладко тесто.
  4. В идеалния случай оставете сместа да престои 1 час (или дори една нощ, покрита в хладилника), въпреки че можете да готвите с нея веднага.
  5. Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
  6. Разтопете бучка масло, след което добавете няколко супени лъжици от сместа, за да направите палачинки с диаметър около 10 см.
  7. Гответе 2-3 минути, докато на повърхността се появят мехурчета, след което обърнете и гответе още 1 минута.
  8. Дръжте всяка топла, докато изразходвате останалата част от тестото.
  9. Наредете палачинките и сервирайте с по 1 ч.л. топло или студено сладко, кленов сироп и кисело мляко по желание.

Снимка: iStock

Свързани статии

 

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай