Палачинките са любимата закуска и на малки, и на големи. Но за да не ни омръзват, е хубаво да разнообразяваме рецептите. Опитайте нашата рецепта за канелени палачинки.
Продукти
Приготвяне
В голяма купа разбийте заедно брашното, канелата, захарта и ½ чаена лъжичка сол.
В кана разбийте яйцето, млякото, ванилията и разтопеното масло.
Направете кладенче в сухите съставки и изсипете млечната смес постепенно, за да направите гладко тесто.
В идеалния случай оставете сместа да престои 1 час (или дори една нощ, покрита в хладилника), въпреки че можете да готвите с нея веднага.
Загрейте тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
Разтопете бучка масло, след което добавете няколко супени лъжици от сместа, за да направите палачинки с диаметър около 10 см.
Гответе 2-3 минути, докато на повърхността се появят мехурчета, след което обърнете и гответе още 1 минута.
Дръжте всяка топла, докато изразходвате останалата част от тестото.
Наредете палачинките и сервирайте с по 1 ч.л. топло или студено сладко, кленов сироп и кисело мляко по желание.