Меню

Кюфтенца по италиански с пармезан

11 февруари 2025 | 07:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Кюфтенца по италиански с пармезан
60 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне
  1. В кухненски робот смелете хляба на трохи. 
  2. Обелете надениците и ги сложете в купа. 
  3. Добавете към тях каймата, подправките, яйцето, хлебните трохи и пармезана. 
  4. С ръце омесете добре съставките. 
  5. От получената кайма се оформят малки кюфтенца, около 20-24 броя. 
  6. В дълбок тиган загрейте малко количество зехтин на средно силен огън. 
  7. Запържете кюфтетата за няколко минути от двете страни, докато покафенеят.
  8. Добавете доматения сос.
  9. Ако е необходимо добавете още сол и черен пипер. 
  10. Оставете да къкри за 15-20 минути.
  11. Сервирайте!

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай