Меню

Лепкав шоколадов кекс с малини

12 февруари 2025 | 07:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими

Какво по-вкусно за десерт от сочен шоколадов кекс? А ако към него добавите и малини, всички вкъщи ще си оближат пръстите. Шоколад и малини е една от най-неустоимите комбинации за всеки сладкиш. Опитайте нашето предложение за лепкав шоколадов кекс с малини. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. Напръскайте тава за печене със спрей за готвене. 
  3. Пресейте брашното, какаото, солта и кафето в купа. 
  4. В купа на водна баня смесете шоколадовите капки и маслото. 
  5. Разтопете ги на слаб огън с постоянно разбъркване. 
  6. В друга купа разбийте яйцата със захарта до пухкава смес. 
  7. Добавете брашното и останалите сухи съставки, разбийте с миксера. 
  8. Внимателно добавете и шоколада, като разбъркате с шпатула. 
  9. Излейте тестото в подготвената форма за печене. 
  10. Подредете малините отгоре, като притиснете леко, така че да потънат, но не изцяло. 
  11. Печете в загрята фурна за около 35 минути. 
  12. Центърът на кекса не трябва да е сух и твърд, а по-скоро лепкав и течен. 
  13. Охладете напълно, преди да нарежете и сервирате. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай