Меню

Жито за Задушница

12 февруари 2025 | 15:47 | Мария Дуковска
4 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Жито за Задушница

  • Порции: 5-7

На Задушница обичаят повелява да се раздава варено подсладено жито. Тук можете да видите една лесна рецепта за варено жито:

Продукти
Приготвяне
  1. Почиствате и измивате хубаво житото.
  2. Заливате го с вода и варите на слаб огън, докато омекне. 
  3. Отцеждате водата, в която се е варило житото и го оставяте да изстине.
  4. Като изстине, смесвате със захарта, ядките, стафидите и лимоновите корички. 
  5. След като го разпределите в отделни чашки за раздаване, поръсвате с пудра захар за още повече сладост.

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай