Тези вкусни бисквити по рецепта на Марта Стюарт са лесни за приготвяне. Леки, с много масло, подходящи за всеки повод.
Приготвяне
-
Загрейте фурната на 176 градуса.
-
В купа пресейте брашното, содата и солта.
-
Отделно в друга купа разбийте с миксер захарта, маслото и лимоновата кора.
-
Трябва да се получи пухкава смес.
-
Следва да добавите яйцата и лимоновия сок.
-
Накрая се слага брашнената смес.
-
От полученото тесто с помощта на лъжица за сладолед загребете количество.
-
Поставете го в тава върху хартия за печене.
-
Трябва да се получат нещо като топки, но от тесто за бисквити.
-
Подредете топките тесто на разстояние една от друга.
-
След това леко ги приплескайте и поръсете добре с кристална захар.
-
След това върху всяка неизпечена бисквита поръсена със захар, леко потупайте с готварска четка потопена в малко вода.
-
След това отново поръсете със захар.
-
Така захарта ще се задържи върху тестото.
-
Печете бисквитките до златисто, около 15 минути.
-
След като изстинат, може да сервирате.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?