Меню

Шоколадов сладкиш с шамфъстък

6 април 2025 | 07:30 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими
Снимка: istock
250 мин.

  • Порции: 8-10

Този лек шоколадов сладкиш с шамфъстък се приготвя лесно. Много вкусен! Опитайте рецептата. 

Продукти
Приготвяне
  1. Ябълките се обелват и почистват. 
  2. Нарязват се на малки кубчета и се слагат в тенджера с вода. 
  3. Сложете ги на котлона на средно силен огън да се варят. 
  4. Когато ябълките са готови (трябва да врат около 15-20 минути), може да разтопите шоколада на водна баня. 
  5. Прецедете ябълките. 
  6. Заедно с шоколада и зехтина ги сложете в кухненски робот или блендер. 
  7. Всичко се смила добре. 
  8. Прехвърлете сместа в купа и добавете натрошените ядки. 
  9. Разбъркайте хубаво. 
  10. Прехвърлете сместа в подходяща форма, в която сте сложили хартия за печене. 
  11. Покрийте формата със свежо фолио и оставете в хладилник за поне 2-3 часа, за да се стегне сладкишът. 
  12. Преди да сервирате, украсете по ваше желание. 

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай