Меню

Витаминозна супа с пуешко и зеленчуци

24 февруари 2025 | 11:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Витаминозна супа с пуешко и зеленчуци
60 мин.

  • Порции: 8

Сгряващата супа е винаги добро решение в студените зимни вечери. А и не само тогава. Опитайте нашето специално предложение за супа с пуешко и зеленчуци. Няма да сгрешите, защото вкусът и ароматът са просто фантастични.

Продукти
Приготвяне
  1. Разтопете маслото в сгорещен тиган на среден огън. 
  2. В тигана добавете лука, морковите и целината заедно с чушката.
  3. Гответе с разбъркване за около 10-12 минути или докато омекнат. 
  4. Добавете чесъна, джинджифила, чесъна на гранули, пипера, куркумата, червения пипер и гответе с разбъркване за 1-2 минути. 
  5. Разтворете кубчетата бульон в 2 литра гореща вода. 
  6. Залейте зеленчуците с бульона. 
  7. Добавете пуешкото бутче. 
  8. Намалете леко котлона и оставете супата да заври. 
  9. Намалете котлона на слаб към среден огън и оставете да къкри около 30 минути. 
  10. Свалете от котлона. 
  11. Извадете бутчето и с помощта на нож свалете месото от кокала. 
  12. Накълцайте месото на по-едри късове. 
  13. Върнете пуешкото в супата. 
  14. Добавете пастата и разбъркайте добре за няколко минути. 
  15. Сервирайте супата гореща. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай