Меню

Телешка касерола с паста и сирена

15 март 2025 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Телешка касерола с паста и сирена
45 мин.

  • Порции: 4

Паста и телешко е прекрасна комбинация. А като добавите към тях и сирена, ястието става просто неустоимо. Опитайте нашата рецепта за телешко с паста и сирена!

Продукти
Приготвяне
  1. В нагорещен тиган на средна температура запържете каймата до покафеняване, като разбърквате постоянно. 
  2. Отцедете излишната вода, която ще се отдели.
  3. Добавете доматите и доматената паста.
  4. Овкусете с подправките и разбъркайте. 
  5. Намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри за 5-6 минути. 
  6. Свалете от котлона и оставете настрана. 
  7. Сварете пастата в подсолена вода за 6-7 минути или по-твърдо алденте. 
  8. Отцедете пастата и към нея добавете сметаната, и крема сиренето. 
  9. Разбъркайте, за да се смесят добре. 
  10. Прехвърлете пастата в тава за печене. 
  11. Покрийте със сместа с каймата. 
  12. Печете за около 30-35 минути в загрята на 220 градуса фурна. 
  13. Покрийте с настърганите сирена и върнете във фурната за още 30 минути или до златиста коричка. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай