Меню

Свински котлети със сотирани круши

29 март 2025 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Свински котлети със сотирани круши
30 мин.

  • Порции: 4

Свинските котлети са любима гозба на мнозина. А ако към тях добавите сотирани круши, вкусът става изтънчен и повече от неустоим. Нашата рецепта за свински котлети със сотирани круши ще ви накара да искате още и още. 

Продукти
Приготвяне
  1. Поръсете котлетите с пипера, резенето и солта. Втрийте. 
  2. Оставете да престоят така на стайна температура за 30 минути. 
  3. В голям тиган загрейте зехтина на среден към силен огън. 
  4. Сложете котлетите в тигана и гответе до златисто или за около 5 минути от всяка страна. 
  5. Извадете и прехвърлете в чиния с кухненска хартия. 
  6. В тигана добавете крушите и намалете силата на огъня на среден към слаб. 
  7. Обръщайте крушите от време на време, докато покафенеят и омекнат. 
  8. Добавете бульона, кленовия сироп, оцета, горчицата и мащерката, лука. 
  9. След като започне да бълбука, върнете котлетите и ги поставете отгоре върху продуктите в тигана. 
  10. Гответе така по около 4-5 минути от всяка страна. 
  11. След като соковете в тигана започнат да се сгъстяват, извадете от тигана и сервирайте.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай