Ориз с броколи и гъби е една прекрасна идея за обяд или вечеря, която се приготвя лесно, а е толкова ароматна и вкусна. Опитайте нашата рецепта, съчетаваща тези прекрасни продукти и споделете впечатлението си от вкуса! Бон апети!
Приготвяне
-
Загрейте 2 супени лъжици зехтин в дълбок тиган на среден към силен огън.
-
В него задушете лука и гъбите с разбъркване до покафеняване или 7-8 минути.
-
Добавете ориза, чесъна, солта, горчицата, двата вида пипер.
-
Гответе с разбъркване, докато оризът стане прозрачен и се покрие с подправките.
-
Ще отнеме около 1-2 минути.
-
Добавете бульона, оставете да заври и намалете котлона.
-
Покрийте с капак и оставете да къкри 8 до 10 минути.
-
Междувременно смесете галетата с оставащия зехтин.
-
Разбъркайте, докато се смесят добре и галетата стане на трохи.
-
Махнете капака от тигана.
-
Добавете броколите и отново покрийте с капака за 7-8 минути.
-
След като броколите са омекнали и са наситили зеления си цвят, покрийте отгоре с двата вида настъргано сирене и поръсете с галетата.
-
Оставете на котлона за още 3-4 минути, докато добие златиста коричка.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?