Меню

Чесново пиле в масло

27 февруари 2025 | 07:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Чесново пиле в масло
40 мин.

  • Порции: 4

Пиле с чеснов аромат и вкус, обгърнато в масло. Звучи ли ви безкрайно апетитно? Ако отговорът е да, в което сме сигурни, опитайте нашата рецепта за вкусно чесново пиле в масло, което се топи в устата. 

Продукти
Приготвяне
  1. Поръсете разполовените пилешки гърди със солта и пипера, втрийте. 
  2. Оваляйте месото в брашно. 
  3. Загрейте 2 супени лъжици масло в голям дълбок тиган на среден към силен огън. 
  4. Гответе месото по 3-4 минути от всяка страна или до кафяво. 
  5. Прехвърлете месото в тава и покрийте с фолио, така че да го запазите топло. 
  6. За да направите масления сос в тигана добавете 1 супена лъжица масло заедно с чесъна. 
  7. Гответе с разбъркване за около 2-3 минути. 
  8. Добавете бульона и гответе, докато се редуцира или около 5-6 минути, като разбърквате често. 
  9. Добавете подправките и оставащите 3 супени лъжици масло. 
  10. Накрая добавете и магданоза и босилека. Разбъркайте добре. 
  11. Върнете месото в тигана за няколко минути, преди да сервирате, така че сосът да го обгърне. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай