Меню

Лимонови пилешки крилца с пипер в еърфрайър

30 март 2025 | 07:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Лимонови пилешки крилца с пипер в еърфрайър
45 мин.

  • Порции: 4

Любимите ви пилешки крилца могат да се разнообразят откъм вкусове и аромати с помощта на лимон и уханни подправки. Предлагаме да опитате нашата рецепта за пикантни лимонови крилца с подправки, приготвени в еърфрайър.  

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте еърфрайъра на 220 градуса. 
  2. Подсушете пилешките крилца върху хартия, така че по тях да няма излишна влага. 
  3. Поставете крилцата в купа и ги поръсете със зехтина, пипера, лимоновите корички, солта, като запазите 1 чаена лъжица лимонови корички, 1 чаена лъжица пипер и ½ чаена лъжица сол за по-късно. 
  4. Оваляйте добре и масажирайте с пръсти, за да полепнат добре подправките по крилцата. 
  5. Сложете крилцата в кошницата на еърфрайъра и гответе за 8 до 10 минути. 
  6. Обърнете крилцата и отново върнете в уреда за още 10 минути, докато добият златиста коричка от двете страни. 
  7. Извадете крилцата от еърфрайъра и ги залейте със соса от разтопено масло и оставащите 1 чаена лъжица лимонови корички, 1 чаена лъжица черен пипер и ½ чаена лъжица сол. 
  8. Разбъркайте добре, за да се покрият изцяло със соса. 
  9. Върнете крилцата в еърфрайъра за още 5-6 минути. 
  10. Сервирайте с медената горчица като сос за топене.

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай