Меню

Макарони със сирене и дърпано свинско

4 март 2025 | 06:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Макарони със сирене и дърпано свинско
60 мин.

  • Порции: 8

Рецептата ни за макарони с дърпано свинско ще ви изненада. Като добавите към тях и сирене, което да хване приятен загар и златиста коричка, със сигурност ще искате още и още. 

Продукти
Приготвяне
  1. Нарежете свинското и го подправете със сол и черен пипер. 
  2. Към него добавете лука в тава за печене. 
  3. Покрийте с фолио и печете за 1 час в загрята на 220 градуса фурна. 
  4. След като свинското е добре изпечено и лукът се е карамелизирал, извадете от тавата и започнете да накъсвате месото и лука с вилици. 
  5. Трябва да се получи накъсано месо на конци, примесено с карамелизирания лук. 
  6. В подсолена вода сварете пастата за 6-7 минути, отцедете. 
  7. Напръскайте тава за печене със спрей за готвене или намажете с малко олио. 
  8. Разтопете маслото в тиган на среден огън. 
  9. Към него добавете брашното и разбърквайте, докато се смесят добре. 
  10. Добавете горчицата, още малко чесън на гранули, прясното мляко, черен пипер и гответе с разбъркване за 10 минути, докато се сгъсти. 
  11.  Свалете от котлона и добавете двата вида сирене.
  12. Разбъркайте, докато се разтопят в горещия сос. 
  13. В тавата за печене поставете пастата, свинското с лука, залейте със соса и разбъркайте. 
  14. Добавете барбекю сос и отново разбъркайте. 
  15. Сложете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или докато се образува златиста коричка. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай