Рецептата ни за макарони с дърпано свинско ще ви изненада. Като добавите към тях и сирене, което да хване приятен загар и златиста коричка, със сигурност ще искате още и още.
Продукти
Приготвяне
Нарежете свинското и го подправете със сол и черен пипер.
Към него добавете лука в тава за печене.
Покрийте с фолио и печете за 1 час в загрята на 220 градуса фурна.
След като свинското е добре изпечено и лукът се е карамелизирал, извадете от тавата и започнете да накъсвате месото и лука с вилици.
Трябва да се получи накъсано месо на конци, примесено с карамелизирания лук.
В подсолена вода сварете пастата за 6-7 минути, отцедете.
Напръскайте тава за печене със спрей за готвене или намажете с малко олио.
Разтопете маслото в тиган на среден огън.
Към него добавете брашното и разбърквайте, докато се смесят добре.
Добавете горчицата, още малко чесън на гранули, прясното мляко, черен пипер и гответе с разбъркване за 10 минути, докато се сгъсти.
Свалете от котлона и добавете двата вида сирене.
Разбъркайте, докато се разтопят в горещия сос.
В тавата за печене поставете пастата, свинското с лука, залейте със соса и разбъркайте.
Добавете барбекю сос и отново разбъркайте.
Сложете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути или докато се образува златиста коричка.