Ако търсите идеи за здравословна вечеря, винаги можете да си направите пълнени чушки. Но не по традиционния начин, а по диетичен и по-различен. Предлагаме ви да опитате рецептата ни за пълнени чушки, които са под 400 калории.
Приготвяне
-
Загрейте фурната до 200 градуса.
-
Гответе ориза в тиган с вряща вода за 25 минути или докато омекне, след което го отцедете.
-
Междувременно разрежете чушките наполовина отгоре надолу и изхвърлете семките.
-
Поставете с отворената страна нагоре върху тава за печене.
-
Печете 15 минути.
-
Напръскайте тиган със спрей за готвене и запържете лука и тиквичките на среден огън, като разбърквате редовно, за 4-5 минути или докато омекнат и покафенеят леко.
-
Добавете доматите, чесъна, кимиона и кориандъра и гответе за минута, като бъркате непрекъснато.
-
Прехвърлете в голяма топлоустойчива купа и разбъркайте бадемите и портокаловата кора.
-
Добавете ориза и магданоза и овкусете с малко сол и черен пипер.
-
Смесете заедно.
-
Напълнете чушките с оризовата смес.
-
Поръсете със сиренето и върнете във фурната за 10 минути или докато чушките омекнат и плънката стане гореща.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?