Меню

Диетична рецепта за пълнени чушки с ориз

5 март 2025 | 09:13 | Мария Василева
5 от 1 гласа
лесно
Добави в любими

Ако търсите идеи за здравословна вечеря, винаги можете да си направите пълнени чушки. Но не по традиционния начин, а по диетичен и по-различен. Предлагаме ви да опитате рецептата ни за пълнени чушки, които са под 400 калории.

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната до 200 градуса.
  2. Гответе ориза в тиган с вряща вода за 25 минути или докато омекне, след което го отцедете.
  3. Междувременно разрежете чушките наполовина отгоре надолу и изхвърлете семките.
  4. Поставете с отворената страна нагоре върху тава за печене.
  5. Печете 15 минути.
  6. Напръскайте тиган със спрей за готвене и запържете лука и тиквичките на среден огън, като разбърквате редовно, за 4-5 минути или докато омекнат и покафенеят леко.
  7. Добавете доматите, чесъна, кимиона и кориандъра и гответе за минута, като бъркате непрекъснато.
  8. Прехвърлете в голяма топлоустойчива купа и разбъркайте бадемите и портокаловата кора.
  9. Добавете ориза и магданоза и овкусете с малко сол и черен пипер.
  10. Смесете заедно.
  11. Напълнете чушките с оризовата смес.
  12. Поръсете със сиренето и върнете във фурната за 10 минути или докато чушките омекнат и плънката стане гореща. 

Снимка: iStock

Свързани статии

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай