Опитайте една чудесна рецепта за кекс с орехи и маслена текстура от кухнята на Грузия. Пухкавата му мекота, хрупкавостта от ядките и невероятният аромат ще ви завладеят.
Продукти
Приготвяне
Загрейте фурната на 220 градуса.
Намажете форма за кекс с малко масло и застелете с хартия за печене.
Разтопете маслото на котлон на среден огън, като разбърквате, докато добие златист цвят.
Свалете от огъня.
Изчакайте да изстине малко за около 3 до 5 минути.
Към него добавете двата вида захар, олиото, ванилията и яйцата едно по едно.
Разбъркайте много добре с телена бъркалка.
Накрая добавете солта и бакпулвера и разбъркайте до разтварянето им.
Към сместа добавете брашното и орехите.
Разбъркайте добре с шпатула, докато се смесят и брашното се разтвори в течните съставки.
Прехвърлете тестото в подготвената форма.
Печете за около 35-40 минути или до суха клечка в загрята фурна.
Оставете да изстине върху решетка за 10-15 минути, преди да извадите от формата.
Извадете кекса от формата, оставете да изстива за още 30 минути върху решетка и чак тогава нарежете.