Меню

Пица с пиле и пармезан

17 март 2025 | 07:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пица с пиле и пармезан
40 мин.

  • Порции: 10

Италианската кухня е известна като една от най-вкусните. Неслучайно пицата е любима на милиони хора по света. Пригответе си вкусна и лесна домашна италианска пица с пиле и пармезан. Опитайте нашата рецепта и споделете. 

Продукти
Приготвяне
  1. Сварете пилешкото, докато побелее. 
  2. Отцедете от водата и накъсайте с вилици, така че месото да стане на конци. 
  3. Загрейте фурната на 200 градуса. 
  4. Разстелете тестото за пица в намазнена тава за печене. 
  5. За предпочитане е да поставите и хартия за печене. 
  6. Запечете леко тестото за около 8-9 минути, докато леко покафенее. 
  7. Извадете от фурната и намажете със соса за пица, който сте избрали. 
  8. Ако не сте избрали да използвате сос за пица, можете да използвате доматен сос или доматена пасата. 
  9. Подправете с подправки по ваш избор. 
  10. Разпръснете накъсаното дърпано пилешко върху тестото. 
  11. Поръсете с пармезана. 
  12. Подредете тънко нарязани резени чушка. 
  13. Печете в загрятата фурна за още 20 минути или до златиста коричка.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай