Меню

Паста Качо е пепе с бекон

15 март 2025 | 07:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Паста Качо е пепе с бекон
40 мин.

  • Порции: 4

Италианската паста Качо е пепе е една от най-традиционните рецепти в италианската кухня. Добавете към нея малко хрупкав ароматен бекон и това ястие ще се превърне във феерия за сетивата ви. 

Продукти
Приготвяне
  1. В сгорещен тиган запечете бекона и го извадете да се отцеди върху хартия. 
  2. В подсолена вода сварете спагетите за 6-7 минути, така че да останат алденте. 
  3. В дълбок тиган на среден към силен огън загрейте зехтина. 
  4. В него добавете пипера и разбърквайте, докато се смеси със зехтина за около 1 минута. 
  5. Прехвърлете зехтина с пипера в голяма купа. 
  6. Отцедете пастата и запазете 1 чаша от водата. 
  7. Добавете двата вида сирене към зехтина с пипера. 
  8. Внимателно залейте с горещата вода от спагетите и разбъркайте, докато се получи кремообразна смес. 
  9. В купата добавете и пастата. 
  10. Разбъркайте, докато се смеси добре със сирената и зехтина. 
  11. Можете да направите това и в сгорещения тиган, но трябва да действате много бързо, за да не пресготвите пастата и сирената. 
  12. Сервирайте пастата Качо е пепе с нарязания бекон и поръсете с още малко пармезан и пекорино. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай