Италианската паста Качо е пепе е една от най-традиционните рецепти в италианската кухня. Добавете към нея малко хрупкав ароматен бекон и това ястие ще се превърне във феерия за сетивата ви.
Продукти
Приготвяне
В сгорещен тиган запечете бекона и го извадете да се отцеди върху хартия.
В подсолена вода сварете спагетите за 6-7 минути, така че да останат алденте.
В дълбок тиган на среден към силен огън загрейте зехтина.
В него добавете пипера и разбърквайте, докато се смеси със зехтина за около 1 минута.
Прехвърлете зехтина с пипера в голяма купа.
Отцедете пастата и запазете 1 чаша от водата.
Добавете двата вида сирене към зехтина с пипера.
Внимателно залейте с горещата вода от спагетите и разбъркайте, докато се получи кремообразна смес.
В купата добавете и пастата.
Разбъркайте, докато се смеси добре със сирената и зехтина.
Можете да направите това и в сгорещения тиган, но трябва да действате много бързо, за да не пресготвите пастата и сирената.
Сервирайте пастата Качо е пепе с нарязания бекон и поръсете с още малко пармезан и пекорино.