Рецептата ни за лесен пикантен къри ориз може да се използва както като основно ястие, така и като гарнитура към различни ястия с месо, риба, салати. Той е прекрасна идея за лесна и бърза вечеря или пък обяд.
Приготвяне
-
Изплакнете ориза със студена вода.
-
В тенджера смесете ориза, водата и солта.
-
Оставете да заври на среден огън, като разбърквате от време на време.
-
След като заври, намалете котлона, сложете капак и оставете да ври 8 минути.
-
Междувременно в тиган на среден към силен огън загрейте зехтина.
-
В него запържете лука и чушката, докато омекнат или около 5-6 минути.
-
Отцедете ориза, ако в него е останала някаква вода.
-
Прехвърлете го в тигана при лука и чушката.
-
Добавете кърито и разбъркайте, докато се получи пухкава смес и оризът се овкуси добре.
Снимка: iStock
Как бихте оценили рецептата?