Меню

Телешко с моркови и лук в мултикукър

25 март 2025 | 05:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Телешко с моркови и лук в мултикукър
60 мин.

  • Порции: 6

Телешкото месо става най-крехко, ако се приготви едновременно печено и задушено. Можете да постигнете това, ако го сготвите в любимия си мултикукър. За целта ви предлагаме една вкусна и лесна рецепта за крехко телешко с моркови и лук в мултикукър. 

Продукти
Приготвяне
  1. В купата на мултикукъра сипете зехтина и загрейте на среден към силен огън. 
  2. Овкусете телешкото със сол и пипер, втрийте. 
  3. Запечатайте месото от всички страни в сгорещената мазнина за няколко минути от всяка страна, като обръщате. 
  4. Извадете месото и го оставете настрана. 
  5. В същата мазнина добавете виното, бульона и разбърквайте, за да оберете и деглазирате остатъците от месото в купата на мултикукъра.  
  6. Добавете лука, чесъна, розмарина, мащерката. 
  7. Отгоре поставете месото.
  8. Затворете капака и гответе на среден огън за около 45 минути. 
  9. Отворете капака и добавете нарязаните моркови. 
  10. Затворете уреда и гответе за още 60 минути. 
  11. Междувременно сварете картофи за гарнитура, с която да поднесете ястието.  

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай