Меню

Сьомга с картофи и песто

15 април 2025 | 14:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Сьомга с картофи и песто
45 мин.

  • Порции: 2

Рецептата за крехка сьомга, която ви предлагаме да опитате, съчетава прекрасните вкусове на картофите и пестото, които пасват идеално на рибата. Комбинацията от аромати и вкусове ще завладее сетивата ви, а и ще се погрижи за здравето ви. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. Оваляйте картофите в 1 супена лъжица зехтин, ½ чаена лъжица сол и ¼ чаена лъжица черен пипер в купа. 
  3. Разбъркайте добре, докато се овкусят. 
  4. Разпръснете картофите в леко намазнена тава за печене с хартия. 
  5. Печете за 15-20 минути. 
  6. Междувременно залейте замразения боб с гореща вода в тенджера и го оставете да се размрази за няколко минути. 
  7. Отцедете и овкусете с ¼ чаена лъжица сол. 
  8. Добавете боба към тавата с картофите, които сте извадили от фурната. 
  9. Разделете леко зеленчуците в тавата, за да направите място за рибата. 
  10. Подредете филетата сьомга с кожата надолу между зеленчуците в тавата. 
  11. Овкусете с оставащите ¼ чаена лъжица сол и ¼ чаена лъжица пипер. 
  12. С лъжица разпръснете пестото отгоре, като леко размажете, за да се разпредели. 
  13. Печете в загрята фурна за около 30 минути. 
  14. Сервирайте ястието поръсено с наситнен пресен босилек. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай