Меню

Телешко задушено с тъмна бира и зеленчуци

21 март 2025 | 05:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Телешко задушено с тъмна бира и зеленчуци
60 мин.

  • Порции: 8

Няма нищо по-вкусно и апетитно от крехкото топящо се в устата телешко. А като го украсите с аромата на тъмната бира и към него добавите сочни зеленчуци, изнасяте вкуса на по-високо ниво. Рецептата ни за телешко задушено с тъмна бира и зеленчуци съчетава всички тези галещи сетивата аромати и вкусове. 

Продукти
Приготвяне
  1. В нагорещен тиган запечете бекона, докато пусне мазнина и се зачерви за около 3-4 минути. 
  2. Извадете бекона и го сложете в чиния. 
  3. Запазете мазнината му в тигана. 
  4. Овкусете телешкото със сол и пипер. 
  5. Сложете го в тигана в мазнината от бекона и запечатайте добре с обръщане на парчетата по 5 минути от всяка страна. 
  6. Извадете месото и го сложете в дълбока тенджера. 
  7. Запазете мазнината в тигана отново. 
  8. Намалете котлона на среден огън и в тигана с мазнината задушете лука и чесъна до покафеняване или около 7-8 минути, като разбърквате постоянно. 
  9. Овкусете с малко сол. 
  10. Излейте бирата към лука и чесъна в тигана. 
  11. Разбърквайте, докато покафенее изцяло и започне да се сгъстява леко. 
  12. Прехвърлете всичко в тенджерата. 
  13. Залейте с бульона, добавете доматената паста, морковите, целината, мащерката, захарта, малко черен пипер. 
  14. Намалете котлона, покрийте с капак и оставете да къкри 30 минути. 
  15. След това добавете телешкото и бекона и оставете да къкри още 45 минути на слаб огън. 
  16. Разбърквайте от време на време. 
  17. Ако месото все още не се разпада лесно, оставете под капак на огъня за още 30 минути. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай