Меню

Печен меден карфиол

19 март 2025 | 06:30 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Печен меден карфиол
45 мин.

  • Порции: 6

Карфиолът е винаги добра идея за гарнитура към различни ястия с месо и зеленчуци. В нашата рецепта той е придружен с нежен меден щрих, който прави вкуса му още по-неустоим.

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте фурната на 220 градуса. 
  2. Покрийте плитка тава за печене с хартия.
  3. Накъсайте карфиола на розички. 
  4. В купа смесете зехтина, меда, солта и разбъркайте. 
  5. Ако медът е много гъст, разтопете го за кратко на водна баня.
  6. Оваляйте розичките карфиол в получената смес така, че да полепне добре навсякъде. 
  7. Разпръснете карфиола в тава за печене, така че да е на един ред. 
  8. Печете за около 20 до 30 минути или до златист загар. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай