Меню

Шоколадови трюфели

25.11.2008г. / 08 56ч.
Аз жената
Шоколадови трюфели

Продукти:
250 г черен шоколад
200 г кондензирано мляко
60 г бадеми
2-3 с. л. бренди
3 с. л. какао

Приготвяне:
Шоколадът се разтопява на водна баня и се смесва с кондензираното мляко. Добавят се натрошени препечени бадеми и брендито и сместа се разбърква. Слага се в хладилника за няколко часа да се стегне добре. Гребва се с лъжичка и се оформят малки топчета, които се овалват в какаото. Трюфелите се поставят в книжни капсулки за шоколадови бонбони и до поднасянето се държат на студено.

* * *

Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза

Коментирай
3 rate up comment 1 rate down comment
Мила ( преди 12 години )
Мне, в горчиво какао се овалват, първо по-добре полепва по шоколада и второ, той е достатъчно сладък, за да му се добавя допълнително захар с това гранулираното...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 1 rate down comment
Виолета ( преди 12 години )
Предполагам, че се използва от подсладеното какао на гранули.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар