Меню

Пилешки гърди с розмарин и лимон на скара

26 март 2025 | 11:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Пилешки гърди с розмарин и лимон на скара
60 мин.

  • Порции: 8

Пилешки гърди на скара е винаги прекрасен избор. Опитайте нашата рецепта за печени пилешки гърди на скара с розмарин и благоуханен лимон. 

Продукти
Приготвяне
  1. В блендер смесете разтопеното масло, розмарина, чесъна, лимоновия сок и кората от лимона. 
  2. Пасирайте всичко до получаване на гладка паста. 
  3. Излейте 1/3 от получената марината в купа, покрийте и оставете настрана. 
  4. Овкусете нарязаните на половини пилешки гърди със сол и пипер от двете страни. 
  5. Втрийте, за да се овкусят добре с подправките. 
  6. Потопете месото в маринатата и охладете в хладилник за 3 часа. 
  7. Загрейте скарата на силен огън. 
  8. Печете пилешките гърди по 4-5 минути от всяка страна, като от време на време намазвате със запазената марината с помощта на четка. 
  9. Обръщайте месото няколко пъти, докато хване златен загар. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай