Меню

Сочни кюфтета от сьомга

25 април 2025 | 09:00 | Илияна Николова
лесно
Добави в любими
Сочни кюфтета от сьомга
60 мин.

  • Порции: 10

Сьомгата е една от най-здравословните риби. А защо да не разнообразите менюто си с кюфтета, направени от сьомга? Опитайте нашата рецепта за сочни кюфтета от сьомга с прекрасни подправки. 

Продукти
Приготвяне
  1. Загрейте 1 супена лъжица зехтин в дълбок тиган на среден огън. 
  2. В него сгответе лука, чушката, целината, щипка сол, като разбърквате постоянно, докато омекнат. 
  3. Ще отнеме около 5 минути. 
  4. Добавете каперсите и гответе с разбъркване още 2 минути. 
  5. Свалете от котлона и оставете да изстине напълно. 
  6. В кухненски робот или блендер смесете сьомгата, сместа с лука от тигана, майонезата, ¼ чаша галета, чесъна, горчицата, лютия пипер, солта и черния пипер. 
  7. Блендирайте, докато се получи смес, подобна на кайма. 
  8. Прехвърлете в купа, покрийте с найлоново фолио и охладете в хладилник за 2 часа. 
  9. От получената охладена кайма оформете големи кюфтета, като ги притиснете леко с пръсти, за да са плоски. 
  10. Оваляйте в останалата галета всяко кюфте. 
  11. Загрейте останалия зехтин в тиган на среден огън. 
  12. Изпържете кюфтетата по 3-4 минути от всяка страна. 
  13. Подредете върху хартия да се отцедят, преди да сервирате. 

Свързани статии

Снимка: iStock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай