Сьомгата е една от най-здравословните риби. А защо да не разнообразите менюто си с кюфтета, направени от сьомга? Опитайте нашата рецепта за сочни кюфтета от сьомга с прекрасни подправки.
Продукти
Приготвяне
Загрейте 1 супена лъжица зехтин в дълбок тиган на среден огън.
В него сгответе лука, чушката, целината, щипка сол, като разбърквате постоянно, докато омекнат.
Ще отнеме около 5 минути.
Добавете каперсите и гответе с разбъркване още 2 минути.
Свалете от котлона и оставете да изстине напълно.
В кухненски робот или блендер смесете сьомгата, сместа с лука от тигана, майонезата, ¼ чаша галета, чесъна, горчицата, лютия пипер, солта и черния пипер.
Блендирайте, докато се получи смес, подобна на кайма.
Прехвърлете в купа, покрийте с найлоново фолио и охладете в хладилник за 2 часа.
От получената охладена кайма оформете големи кюфтета, като ги притиснете леко с пръсти, за да са плоски.
Оваляйте в останалата галета всяко кюфте.
Загрейте останалия зехтин в тиган на среден огън.
Изпържете кюфтетата по 3-4 минути от всяка страна.
Подредете върху хартия да се отцедят, преди да сервирате.